Брауновић говорио на предизборном скупу Социјалистицке партије Србије у Крушевцу

Поделите чланак:

Игор Брауновић, преседник Удружења „Наша Дрина“ и кандидат за народног посланика говорио је на предизборном скупу Социјалистицке партије Србије у Крушевцу.

На почетку обрачања Крушевљанима Брауновић је рекао да му није јасно зашто када крене Обилићевом улицом не може да изађе на Булевар цара Лазара или на Трг косовских јунака.

Нас су од малена учили да идемо светосавским и обилићевим путем. Овом приликом замолио бих будућег премијера и будућег градоначелника да ово исправе. Иако улице носе имена великих јунака, испада као да нам је Бранковић правио план града. Ако Обилићевом улицом не можемо изаћи на Трг косовских јунака, којом можемо и има ли другог пута – рекао је Брауновић.

Брауновић је подсетио присутне и да се на данашњи дан на Косову и Метохији десио велики погром нашега народа и да је то оно што више не смемо да дозволимо, те због тога подржава српскога премијера Ивицу Дачића.

Истакао је да је Удружење „Наша Дрина“ чији је председник прошле године подигло споменик српском јунаку и шумару Милошу Ћирковићу, човеку кога су сви заборавили, који је након повлачења наших снага са Косова и Метохије 1999. године једини остао да брани кућни праг, одолевао скоро месец дана и при том ликвидирао најмање 18 шиптарских терориста. Нема ко није апеловао на њега да се повуче, од Амфилохија па надаље, али није хтео.

Председник „Наше Дрине“ је истакао да се и он звао Милош и да не смемо заборавити, посебно у царском Крушевцу, ни једног Милоша који је дао живот за Косово и Метохију.

На крају свог говора кандидат за народног посланика Игор Брауновић је закључио да је Удружење „Наша Дрина“ зато данас овде, јер верује да ће све ове неправде бити исправљене и да сви заједно треба да заокружимо број 2 да бисмо добили нашег премијера и вратили Србији осмех на лице.